Asunnon korjaus- ja muutostyöt

 

Huoneiston muutostyöilmoituksen voit tehdä itse, tai pyytää urakoitsijaasi täyttämään ilmoituksen. Ilmoituksen voit tehdä allaolevan muutostyöilmoitus -lomakkeen avulla.

Huomioithan, että:

Muutostyölupaa ei tarvitse hakea maalaamisesta, tapetoinnista eikä sisäovien vaihtamisesta. Keittiön kaappien uusiminen vaatii muutostyöilmoituksen vain, jos hana irrotetaan kaappien vaihdon yhteydessä.

Muutostyöluvan tarvitsee esimerkiksi parketin/laminaatin asennus muovimaton tilalle, märkätilaremontit, hanan/pytyn/lämminvesivaraajan/ilmalämpöpumpun yms. asennukset ja uusimiset, kantavien väliseinien muutokset (myös kevyet väliseinät jos sisällä kulkee johtoja) ja ulko-oven muutostyöt kuten ovisilmän tai turvalukon asentaminen.

Yhtiöllä on oikeus valvoa, että muutostyö suoritetaan asianmukaisesti. Valvontakulu löytyy isännöintitoimiston hinnastosta ”Tilaajalta perittävät” otsikon alta.  Valvonta- ja mahdollisista rakennuslupakuluista vastaa muutostyötä suorittava osakas.

Isännöintitoimisto veloittaa taloyhtiöltä 63 euroa / ilmoitus. Taloyhtiö perii maksun muutostyötä suorittavalta osakkaalta. Maksu sisältää muutostyöilmoituksen vastaanoton, puhelinkonsultoinnin tarvittaessa ja muutostyöilmoituksen kirjaamisen isännöintijärjestelmään. Kirjauksen jälkeen muutostyö näkyy ko. huoneistotiedoissa isännöitsijäntodistuksessa.

Muutostyötä suorittava on vastuussa remonttijätteiden asianmukaisesta poiskuljetuksesta. Remonttijätteitä ei saa viedä taloyhtiön jätekeräykseen, joka on tarkoitettu talousjätteelle. Muutostyön teettäjä vastaa, että urakoitsija huomioi naapurit ja tarvittaessa tiedottaa remontista.

Muutostyöhön ei saa ryhtyä ennen kirjallista muutostyön hyväksyntää. Ei valvottavien (pääsääntöisesti muut kuin märkätilakunnostukset) muutostyöilmoituksen käsittelyaika on NOIN viikko. Mikäli hyväksyntä vaatii hallituksen kokouksen, käsittelyaika on 2 – 4 viikkoa, loma-aikoina jopa pidempi.

Yksityiskohtaisen oppaan saat auki tästä:  Kunnossapito- ja muutostöiden opas

Asunnon korjaus- ja muutostöiden ilmoituslomakkeen voit täyttää suoraan alla olevassa näkymässä tai mikäli teet ilmoitusta mobiilipäätelaitteella, kannattaa avata lomake suoraan erilliseen ikkunaan tämän linkin kautta: Muutostyön hakeminen