Tekniset asiantuntijapalvelut

Teknisten asiantuntijapalveluiden osalta yhteistyökumppanina toimii Tamperelainen Suomen Aluerakennuttaja Oy (SARA). Saran teknisten asiantuntijoiden peruskoulutuksena on rakennuspuolen insinööri- tai rakennusmestaritutkinto, ja tekijöiden oman erikoistumisalansa lisäkoulutukset kuten esim. LVI-, rakennesuunnittelu ja/tai korjausrakentaminen.

Tekninen asiantuntija on käytettävissä niin yhtiön omissa hankkeissa, vahinkotapahtumissa, kuin osakkaiden tekemissä muutostöissä. Teknisen asiantuntijan käytöstä päättää hallitus.

Esimerkkejä yhteistyöhinnastosta:

  • rakennus- ja valvontatyöt 105,40 €/h
  • osakasmuutostyön märkätilavalvonta 489,80 € (sis. 4-5 valvontakäyntiä dokumentointeineen)
  • rivitalon julkisivujen maalaustyöselostuksen laatiminen katselmuksineen, urakoitsijanäyttö, hankkeen kilpailutus, urakkaneuvottelut ja urakkasopimuksen laatiminen 11 h, yht. 1160 € sis. alv
  • valvonta 2 h / viikko 210,80 € /viikko

Hinnat sisältävät matkakulut ja alv 24 %

Teknisen asiantuntijan käytöstä sovitaan hallituksen kanssa. Merkittävien hankkeiden rakennuttamis-, turvallisuuskoordinaattorin- ja valvontatehtävät kilpailutetaan.

Osassa merkittäviä vahinkotapahtumia vakuutusyhtiöllä on omat yhteistyökumppanit, joita tulee käyttää kartoitus- ja jälleenrakennustöiden osalta vakuutusehtojen mukaisesti.